iLuxus

Κανόνες λειτουργίας του "Chat"

2 posts in this topic

Το chat του AppleWorldHellas αποσκοπεί στη διασκέδαση, ανταλλαγή απόψεων, και επικοινωνία μεταξύ των χρηστών.

Ανοίξαμε πειραματικά αυτή την λειτουργιά (chat) ελπίζοντας και έχοντας ως σκοπό να φέρουμε τα μελη μας πιο κοντά. Για αρχή (και λογικό είναι) οι χρήστες στο chat δεν θα είναι πολυάριθμοι! Αλλά ελπίζουμε χάρη στην συμμέτοχη σας, κάθε μέρα ο αριθμός των συμμετεχόντων να μεγαλώνει. Γι΄αυτό το λόγο πρέπει όλοι μας να τηρούμε κάποιους κανόνες που διευκολύνουν τη λειτουργία του chat. Διαφορετικά θα έρθει η στιγμή που δεν θα μπορούμε να διαβάσουμε τίποτα πλέον και το chat θα γίνει γρήγορα μια δυσάρεστη κατάσταση.

Κανόνες και Οδηγίες λειτουργίας του "Chat"

1. Διαφωνίες αποφάσεων

Οι διαφωνίες με τις αποφάσεις δεν συζητιούνται ανοιχτά, αλλά στέλνονται σε προσωπικό μήνυμα (ΠΜ) στο αρμόδιο μέλος της ομάδας υποστήριξης. (Mod/Admin)

2. Γλώσσα του chat

Η γλώσσα που χρησιμοποιείται στο chat είναι τα ελληνικά. Δεν επιτρέπεται στο chat η γραφή με κεφαλαία γράμματα, η με Greeklish. Γράφουμε μόνο σε πεζά ελληνικά. Σε ειδικές περιπτώσεις θα επιτρέπονται επίσης τα αγγλικά.

3. Spam / Flooding

Spam και flooding (μαζική αποστολή e-mail) δεν επιτρέπονται. Οι παραβάσεις θα τιμωρούνται με αποκλεισμό από το chat.

4. Προσβολές

Δεν πρόκειται να ανεχθούμε προσβολές προς άλλους χρήστες στο δικό μας chat. Σε περίπτωση που κάποιος σας προσβάλει, παρακαλώ να το αναφέρετε σε κάποιον συντονιστή του chat ή διαχειριστή.

5. Συμπεριφορά / Τρόπος έκφρασης

Ακόμα και όταν μια συζήτηση γίνει έντονη, χρησιμοποίησε ένα συνετό τρόπο έκφρασης. Αντιμετώπιζε τους συμφορουμίτες σου και τους συντονιστές πάντα με σεβασμό, έτσι όπως θα ήθελες ν΄αντιμετωπίζουν και σένα.

Εκφράσεις ρατσιστικού, ερωτικού και πολιτικού περιεχομένου, καθώς επίσης και αισχρολογίες θα έχουν σαν αποτέλεσμα τον αποκλεισμό χωρίς προειδοποίηση. Μια τέτοια απόφαση ανήκει στον συντονιστή του chat.

6. Διαφήμιση

Δεν επιτρέπεται η διαφήμιση προϊόντων, άλλων ιστοσελίδων ή κάτι άλλο παρόμοιο.

7. Στοιχεία επικοινωνίας

Δεν επιτρέπεται η προώθηση στοιχείων επικοινωνίας στο chat.

Αυτό ισχύει π.χ. για: Teamspeak IPs, τηλεφωνικούς αριθμούς, διευθύνσεις κλπ.

8. Ψευδώνυμα

Αν ο πάροχος του chat σου δίνει την δυνατότητα επιλογής ενός ψευδωνύμου, μην επιλέξεις κάποιο που να προσβάλλει κάποιον άλλο χρήστη ή να έχει σαν σκοπό να θυμώσει έναν άλλο χρήστη (π.χ. ψευδώνυμα που δείχνουν υποκρισία). Φυσικά επίσης δεν επιτρέπονται ψευδώνυμα ρατσιστικού περιεχομένου ή που να προωθούν τη βία.

9. Μείνε ανώνυμος

Δεν πρέπει να εμφανίζεις τα προσωπικά σου δεδομένα στο chat. Αυτό αποσκοπεί στην προστασία της ιδιωτικής σου ζωής.

10. Αναφορά για παρενοχλήσεις

Αν δέχεσαι στο chat ερωτικές παρενοχλήσεις, παρακαλώ δημιούρησε ένα screenshot και σημείωσε το ψευδώνυμο, την ημερομηνία και την ώρα. Μπορείς να υποβάλλεις μήνυση στην Αστυνομία. Η Αστυνομία θα μπορέσει με τη δικιά μας βοήθεια να προσδιορίσει αυτόν που σε παρενόχλησε και να πράξει αναλόγως.

11. Πες «όχι»

Κανείς δεν μπορεί να σε πιέσει να πάρεις μέρος σε μία συζήτηση που σου είναι δυσάρεστη. Δεν είσαι υποχρεωμένος να απαντήσεις σε κάποιον, αν δεν το επιθυμείς. Αν κάποιος σε πιέσει, απευθύνσου στους συντονιστές του chat ή στους διαχειριστές.

12. Μια συνάντηση; - Ποτέ μόνος!

Θέλει κάποιος από το chat να συναντηθεί μαζί σου; Σκέψου καλά, αν πραγματικά το θέλεις και συζήτησέ το με τους γονείς σου και τους φίλους σου. Επίλεξε ένα πολυσύχναστο μέρος και φρόντισε να βρίσκονται καλοί σου φίλοι εκεί κοντά. Ότι και να σου υποσχεθεί κάποιος, μην απομακρυνθείς από το μέρος που έδωσες ραντεβού. Δεν γνωρίζεις εκ των πρωτέρων τι άνθρωπο θα συναντήσεις.

Νομίζω ότι οι κανόνες μποροούν να εφαρμοστούν από όλους εμάς.

Να τηρείτε λοιπόν τους κανόνες για να είναι το chat πιο ευχάριστο για όλους μας.

Κατά τ΄άλλα, καλή διασκέδαση και καλή συνέχεια στην κοινότητα μας. Η ομάδα Διαχείρισης και Συντονισμού του appleworldhellas.com

1

Μοιράσου το!


Σύνδεσμος δημοσίευσης
Μοιράσου το και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα

Oι κανόνες είναι ξεκάθαροι και ευελπιστούμε να εφαρμοστούν απ' όλους.

Μόλις εισήχθησαν στο chat page.

0

Μοιράσου το!


Σύνδεσμος δημοσίευσης
Μοιράσου το και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.